Kategorier
Folktro Mord Nyheter

Bokrea februari 2022

 

Historier från Hälsinglands bokrea februari 2022!
Bokpriser oavsett vilken bok du väljer:
1 bok 180 kr
2 böcker 300 kr
3 böcker 400 kr
4 böcker 450 kr
Frakt 62 kr oavsett antal böcker

Betala via SWISH 1235672431 eller bankgiro 5111-9261 Glöm ej att skriva adress i meddelandet.
Böckerna skickas omgående.

Erbjudandet gäller t.o.m. den 28 februari kl. 23:59

Historier från Hälsingland – första boken.
Ordinarie pris: 200 kr
Historier från Hälsingland, Andra upplagan: Reviderad och utökad med fler spännande historier. Viktor Hansson, radiojournalist, och Robert Fors, historiker och projektansvarig på Loos Koboltgruva, har sedan våren 2017 tillsammans gjort podcasten Historier från Hälsingland. Historier från Hälsingland har sedan gått från att vara en podcast till att bli mer av ett samlingsnamn för ett koncept som, förutom podden, även innefattar berättarkvällar, föreläsningar och nu även böcker där de två vännerna och kollegorna grottar ner sig i den historik och folktro som omger Hälsingland. Det handlar om mord, sägner, spökhistorier, människoöden och spektakulära händelser. I den första av vad författarna hoppas bli många böcker om Hälsingland så fokuseras det på den moderna folktro som med åren blivit mer och mer populära att konsumera i olika medier och det som i folkmun kan kallas för spökhistorier.

Historier från Hälsingland – andra boken. 
Ordinarie pris: 200 kr
Viktor Hansson, radiojournalist, och Robert Fors, historiker och projektansvarig på Loos Koboltgruva, har sedan våren 2017 tillsammans gjort podcasten Historier från Hälsingland. Historier från Hälsingland har sedan gått från att vara en podcast till att bli mer av ett samlingsnamn för ett koncept som, förutom podden, även innefattar berättarkvällar, föreläsningar och nu även böcker där de två vännerna och kollegorna grottar ner sig i den historik och folktro som omger Hälsingland. Det handlar om , sägner, spökhistorier, och spektakulära händelser. Här liksom i den första boken om historier från Hälsingland fokuseras det på den moderna folktro som med åren blivit mer och mer populära att konsumera i olika medier och det som i folkmun kan kallas för spökhistorier. I denna andra boken berättas om övernaturliga händelser från t.ex. Karlsgården i Järvsö, Voxna herrgård i Voxna, från skogen och från utmed stora vägar i landskapet.

Hälsingland – vädsarv och kulinariskt. 
Ordinarie pris: 300 kr

Bok av Alva Woxlin om Hälsingland och dess historia, om Världsarvet Hälsingegårdarna, om närproducerad mat och dryck förr och nu. Den handlar om seder och bruk, om folktro och matlagningstraditioner och därmed också många recept på mat och dryck från förr. Flera drivande eldsjälar i vårt landskap, som kämpar för det närproducerade idag, presenteras i boken.
Robert och Viktor gjorde sin gemensamma bokdebut i denna bok med ett kapitel om Hälsinglands sägner och mörka epok.

Sagan om Okla.
Ordinarie pris: 225 kr
Boken ”Sagan om Okla” är skriven av Anders Woxberg, illustrerad av Margareta Flyckt och utgiven 2021.” Sagan om Okla – Svarthövdes dotter” är en saga för äldre barn och vuxna och handlar om en ockelboflickas levnadsöde under tidig medeltid.

I Anders fantasivärd har utifrån verkliga händelser och legender denna berättelse tagit form under åren Oklagård och Ödmårdens Stavkyrka sakta vuxit fram – var det såhär det var?