Kommande evenemang

Kommande berättarkvällar, föreläsningar samt andra former av event: 

Flera berättarkvällar har begränsat antal platser. Vill du vara säker på att du får plats kan du boka i förväg via Swish 1235672431 (Glöm ej namn samt datum för vilken berättarkväll du ämnar besöka exempelvis ”Anna 28 juli”) eller mejl på historierfranhalsingland(@)gmail.com Det går också bra att använda bank-giro 5111-9261 (Hälsinglans Sparbank).
Mer information kring varje evenemang hittar du i länken till vår Facebooksida.

OBS! Köpt biljett återlöses ej. Däremot kan du givetvis ge bort biljetten. Barn under 5 år går alltid gratis i målsmans sällskap.

Länk till samtliga evenemang på Facebook

2023

6 juni Nationaldagstal i Kårböle av Robert. För mer info om dagen vid Kårböle skans se Kårböles hemsida.

11 juni Ljusdal privat (endast Robert)

12 juni Orbaden privat (endast Robert)

5 juli kl. 18 Berättarkväll vid ”Lappstenen”, Alfta Finnskog. Tema ”Fäbodväsen i både vidskepelse och verklighet”.Vi får höra historier om alla de väsen som lever i och omkring stugorna på vallen men också veta mer om hur livet på fäboden en gång i tiden var. Dessutom får vi möta både trollkunniga skogsfinnar och listiga samer. Ja en och annan spökhistoria hinner vi också med.
Pris: 110 kr (barn upp till 5 år gratis).

6 juli kl. 18 Berättarkväll på Idfjärdsvallen, Söderhamn. Tema ”Fäbodväsen i både vidskepelse och verklighet”. Vi får höra historier om alla de väsen som lever i och omkring stugorna på vallen men också veta mer om hur livet på fäboden en gång i tiden var. En och annan spökhistoria hinner vi också med.
Pris: 110 kr (barn upp till 5 år gratis). Fika finns till försäljning på plats i form av ostkaka, kaffe, dricka och kaka.

8 juli Björkberg, Orsa Finnmark. Mer info på Björkbergs byalags hemsida.

9 juli kl. 18 Berättarkväll på Ranvall, Stocksbo strax söder om Färila.  Tema ”Fäbodväsen i både vidskepelse och verklighet”. Vi får höra historier om alla de väsen som lever i och omkring stugorna på vallen men också veta mer om hur livet på fäboden en gång i tiden var. En och annan spökhistoria hinner vi också med.
Pris: 110 kr (barn upp till 5 år gratis). I samarbete med Stocksbo Åbo Brinnasens byalag.

10 juli kl. 18 Spöken, häxor och trollkunniga skogsfinnar – berättarkväll på Karlsgården, Järvsö. Hör om spöken på Karls, om kvinnor som anklagas för häxeri och om skogsfinnarna som slog sig ner i skogarna väster om Järvsö. Pris: 110 kr (barn upp till 5 år gratis). I samarbete med Järvsö hembygdsförening.

11 juli kl. 18 Sägenvandring upp på Hårgaberget. Under vandringen upp på det mytomspunna berget får vi höra historier om skogens alla väsen, allt från trollen i Ödmården till den fruktade Djävulen som med sin fiol en gång för länge sedan lockade ungdomarna i hanebo och Segersta i fördärv.
Pris: 110 kr (barn upp till 5 år gratis).

13 juli kl. 18 Sägenvandring upp på Blacksåsberget (via ”baksidan d.v.s. den västra sidan”). Under vandringen upp på det mytomspunna berget får vi höra historier om skogens alla väsen, inte minst den mytomspunna ”Gruvfrun i Blacksås”.
Pris: 110 kr (barn upp till 5 år gratis).

15 juli Berättarkväll Hovens bygdegård. Mer information kommer.

27 juli Vid milan i Utomskogen i Vallsta. Mer info på Utomskogens bygdegårds hemsida.

31 juli kl. 18 Avrättningar, mylingar och spöken – berättarkväll vid Norrbo Skans, Bjuråker. Under kvällen tar vi oss an ett antal mordfall, det svenska rättsväsendet under 1600-1700 talet men får också möta livsfarliga mylingar och höra gastkramande spökhistorier.
Pris: 110 kr (barn upp till 5 år gratis).

1 aug kl. 18 Avrättningar, mylingar och spöken – berättarkväll vid avrättningsplatsen i Enånger. Under kvällen tar vi oss an ett antal mordfall, det svenska rättsväsendet under 1600-1700 talet men får också möta livsfarliga mylingar och höra gastkramande spökhistorier.
Pris: 110 kr (barn upp till 5 år gratis).

2 aug kl. 18 Avrättningar, mylingar och spöken – berättarkväll vid avrättningsplatsen Mostigshällorna i Söderhamn. Under kvällen tar vi oss an ett antal mordfall, det svenska rättsväsendet under 1600-1700 talet men får också möta livsfarliga mylingar och höra gastkramande spökhistorier.
Pris: 110 kr (barn upp till 5 år gratis).

9 aug kl. 19 Berättarkväll på Gnarps hembygdsgård. Pris: 110 kr (barn upp till 5 år gratis). Mer info kommer.

23 aug kl. 18:30 Hälsingemord, farliga väsen och trollkunniga skogsfinnar – berättarkväll på Fornhemmet i Arbrå. Pris: 110 kr (barn upp till 5 år gratis).

24 aug Berättarkväll på Hamrånges hembygdsgård, Gästrikland. Pris: 110 kr (barn upp till 5 år gratis). Mer info kommer.

27 sep kl. 18 Mora kulturhus. Mer info kommer.

19 okt kl. 10 Andersbergs bibliotek, Gävle. Mer info kommer.

26 okt kl. 19 Privat (Arbrå).

14 nov kl. 19 Berättarkväll Sågtäktens bygdegård, Strömsbruk. Pris: 140 kr inkl. fika. Mer info kommer.

18 nov kl. 10 Församlingshemmet i Falun. Mer info kommer.