Lyssnarberättelser

 

Här lägger vi då och då upp era egna berättelser. Några av dem har under åren varit med i podden, medan andra historier är helt okända för den breda allmänheten.

Har du upplevt något märkligt som du vill berätta? Skriv till oss på historierfranhalsingland@gmail.com

Voxnabruks herrgård, vilket byggdes 1971 och har kallats för ”Hälsinglands enda slott”, sägs inrymma ett större antal spöken.

Inför ett antal berättarkvällar på Voxnabruks herrgård våren 2019 bad vi byborna i Voxnabruk att skicka in historier till oss. Gensvaret var enormt. Här kommer en av alla inskickade upplevelser:

”En kväll i slutet av åttiotalet jobbade en kvinna i köket. Tidigare under kvällen hade det varit en större tillställning men nu var hon helt ensam kvar på herrgården då hennes kollega hade gått ut på ett ärende. Plötsligt fick hon höra barngråt från andra våningen. Samtidigt steg ett sorl av röster, som om flera människor skulle vara samlade, en våning upp. Steg och skratt blandades med glas-klirr. Då kvinnan förstod att det hon hörde inte var av denna värld blev hon livrädd. När hennes kollega fann henne satt hon gråtandes i ett hörn. Då hade sorlet och barngråten försvunnit. Kollegan gick sedan upp för trappen till den andra våningen för att se om någon hade stannat kvar, men där fanns ingen levande själ.
Från den dagen gick den skrämda kvinnan aldrig mer ensam upp på den andra våningen.” 

Spökhistorien är skriven och inskickad av den kvinna som jobbade i köket.