Kategorier
Folktro Mord Nyheter

Världspremiär i Hyttan, Axmar bruk Ikväll torsdag!

 

I afton kl. 19 är det dags för en av få framträdanden Historier från Hälsingland har denna höst, och det är en mycket speciell kväll. Förutom att vi befinner oss i hyttan på vackra Axmar Bruk, gränslandet mellan Gästrikland och Hälsingland, vilket i sun tur betyder massvis med material vi aldrig annars använder (när vi är i Hälsingland), kommer Fredrik Bäck göra sin scendebut under Historier från Hälsingland. Fredrik har under veckan läst på kring ett giftmord i Gästrikland, om spökenAxmar bruk samt Gästriklands landskapsväsen Sjörå, medan Robert kommer att fokusera på avrättningsplatser och andra former av väsen. Dessutom blir det en del äldre tiders läkekonst, bl.a. kommer kvällens besökare att få lära sig en trollformler som sägs bota det mesta, vilket kan vara bra att kunna om man inte har tid att gå till doktorn.

Insläpp kl. 18:30 Vi startar kl. 19 Kolbulle finns att köpa i pausen!
Entré: 100 kr Antingen förköper du via SWISH 1235672431 (då är det bara att gå in och sätta sig) eller så betalar ni på plats kontant eller SWISH. Hyttan är stor, platser finns kvar, så vi kör ”Drop in”.

Varmt välkomna i afton till Axmar Bruk!

Foto: Axmar Bruk