Kategorier
Folktro Hälsingland Historia Mord Nyheter

Avrättningar, mylingar och hemsökta platser – berättarkväll Mostigshällorna, Söderhamn

Fram till 1921 var det möjligt i Sverige att i fredstid dömas till döden och i krigstid fram till 1973. Innan 1877 skedde de flesta avrättningarna offentligt vilket betydde att man mer eller mindre titta på själva handlingen. Det ansågs ge bra moral och hindra folk från att begå brott. 💀
Tisdagen den 9 juli kl. 18 gästar Historier från Hälsingland Mostigshällornas avrättningsplats strax utanför Söderhamn för en berättarkväll om avrättningens historia och med fokus på olika fall genom historien i Hälsingland. Vi får möta en av Hälsinglands mest omtalade skarprättare, Anders Lund från Bollnäs, som vid sidan av sitt yrke som smed for södra Norrland runt för att utför avrättningar. Dessutom bjuds det på historier om mylingar i både vidskepelse och verklighet samt några spökhistorier kopplade till avrättningsplatser. 

Antal platser är begränsade.
Boka via SWISH 1235672431 Skriv namn + datum exempel ”Robert Sara 9 juli”.
Pris: 120 kr per person (barn under 5 år går alltid gratis i målsmans sällskap). Har du inte SWISH funkar också Bankgiro 5111-9261 (glöm ej namn+datum).
Det kommer finnas möjlighet att köpa eventuellt kvarvarande biljetter direkt på plats via SWISH eller kontant.
Hitta hit: 12 km från Söderhamn, strax innan Berga, sväng höger mot Norrala. Kör knappt 5 km och spelplatsen ligger på höger sida.

Tag gärna med en fikakorg!
Köpt biljett återköpes ej men givetvis kan du ge bort/sälja den vidare till någon.
För frågor ring 073-993 74 51 eller mejla på historierfranhalsingland@gmail.com
Varmt välkomna till Mostigshällorna hälsar Historier från Hälsingland! 

Mer info om Historier från Hälsinglands kommande berättarkvällar se historierfranhalsingland.se