Kategorier
Dalarna Hälsingland Historia Mord Nyheter

Dubbelmordet i Heden

Historier från Dalarnas senaste avsnitt tar sin början den 11 december 1909 i en liten mörk stuga i byn Heden, beläget strax söder om Leksand. Avsnittets tre huvudpersoner är två stycken luffare, Frans Otto ”Svarta hästen” Eriksson och Fredrik Alfred ”Lövsta-Lunsen” Vestlund, samt en kvinna vid namn Kerstin Karin ”Jutta” Olsdotter. Alla tre tillhör samhällets bottenskick vilket betyder att de lever under mycket knappa förhållanden. När ryktet går om att paret Daniel och Kerstin Dunder, bördiga från Hälsingland, sålt sin mjölkko ”Blenda” för hela 90 kr, blir frestelsen för stor och en fasansfull plan innehållande en liten flaska arsenik och en stor portion list sätts i verket.

Frans Otto Eriksson vid gripandet 1909.
Foto: Polisen

Dubbelmordet i Heden är indelat i två avsnitt som du kan ladda ner via din podcastapp alternativt lyssna via Spotify.

Länkar:
Podbean avsnitt 1 och
Apple podcast avsnitt 1 och 2
Spotify avsnitt 1 och 2

Fredrik Alfred Vestlund vid gripandet 1909.
Foto: Polisen
Kerstis Karin Olsdotter vid gripandet 1909.
Foto: Polisen

Följ gärna Historier från Dalarna på Facebook och Instagram.

Utvald bild till detta inlägg är taget i paret Dunders kök av polisen.