Kategorier
Folktro Mord Nyheter

Historier från Dalarna

I höstas frågade vi er vilket landskap bortsett från Hälsingland ni ville höra mer om, och drygt femtio procent (!) av alla som svarade via FB och Insta skrev Dalarna. Ett fint val tycker vi, då dessa två landskap har mycket gemensamt, inte minst det immateriella kulturarvet i form av en stark berättartradition och duktiga sagesmän och sageskvinnor. Därför blir vår julklapp till er i år är en ny podcast – Historier från Dalarna
Konceptet är precis som med Historier från Hälsingland en podd fylld med sägner, spökhistorier och andra spektakulära händelser som sägs ha skett i vårt grannlandskap. Och vi hoppas att flera av er också vill vara med på den resan.
Det är dock fortfarande en liten bit kvar tills att det första avsnittet släpps, men för att vi ska få till ett gäng lyssnare av premiäravsnittet vill vi redan nu få er med på vår Historier från Dalarna Facebook-sida och Instagram.
Och ifall någon av er nu funderar ”Hur blir det nu med Historier från Hälsingland?” så kan vi lugna er med att den överger vi inte, utan fortsätter precis som vanligt med avsnitt varannan vecka!