Kategorier
Dalarna Historia Mord Nyheter

Fången på Ramsnäsholm

Fången på Ramsnäsholm – nytt poddavsnitt av Historier från Dalarna ute nu!
I mitten av januari nåden år 1837 anklagas överste Adrian Hertzenhjelm, bosatt på Ramsnäsholms gård i Vika socken, Dalarna, för att i över trettio år under fruktansvärd missär spärrat in sin hustru Catharina Ulrika Hiort af Ornäs på vatten och bröd, vilket lett till hennes död. Berättelsen om den grymma makens gärning blir en stor nyhet över hela landet, på marknader och krogar sjungs visor om händelsen och när rättegång skall hållas råder lynchstämning. Det märkliga i den tragiska historien är att så många människor verkar ha känt till Catharinas öde, men ändå inte ingripit.
Du hittar avsnittet där poddar finns så som i din podcastapp, via Spotify m.fl.

Länkar:
Apple podcasts
Spotify
Podbean