Kategorier
Folktro Mord Nyheter

Sägenvandring upp på Blacksåsberget

Följ med Historier från Hälsingland upp på det mytomspunna Blacksåsberget och lyssna på märkliga historier om äregiriga bönders jakt efter rikedom och om alla mytomspunna väsen som lever i och omkring berget.
Under flera år har Historier från Hälsingland med publik vandrat upp på Blacksås, via parkeringen ”på baksidan” fram till stupet. Under den 2 km långa turen stannar vi till på flera platser längs vägen och berättar sägner, skrock och andra märkliga historier från Hälsingland. Senaste vandringen upp på berget gick av stapeln 2020. I år gör vi det igen men endast en gång. Sedan senaste turen för två år sedan har också fler historier från Blacksås dykt upp och dessa samt en massa andra kommer vi ett delge er under vandringen. Kort och gott manuset är nytt för i år!
Medverkande historieberättare under kvällen är Robert Fors och Fredrik Bäck. Datum 13 juli kl. 18
Antal platser är ytterst begränsade.
Bokas via SWISH 1235672431 Skriv namn + datum exempel ”Robert Sara 13 juli”.
Pris: 110 kr per person (barn upp till 5 år går alltid gratis i målsmans sällskap). Har du inte SWISH funkar också Bankgiro 5111-9261.
Det kommer finnas möjlighet att köpa eventuellt kvarvarande biljetter direkt på plats via SWISH eller kontant.
Tag gärna med en fikakorg att avnjuta i slutet/efter vandringen vid stupet med dess milsvidda vyer!
För frågor ring 073-993 74 51 eller mejla på historierfranhalsingland@gmail.com
Vägbeskrivning: Från Hudiksvall: Kör E4:an söderut till Njutånger, där du svänger höger mot Nianfors. Följ vägen ca 16 km, och strax innan du kommer fram till Nianfors svänger du höger mot Delsbo och Bobygden. Efter drygt 7 km kommer en liten skylt med Naturreservat, och där svänger du höger och följer sedan den vägen tills den tar slut vid en vändplan. Från Söderhamn: Kör E4:an norrut till Njutånger, där du svänger vänster mot Nianfors. Se ovan för fortsättningen.
Varmt välkomna till en spännande afton på Blacksås!