Kategorier
Folktro Nyheter

Styggforsen

 

Nytt poddavsnitt av Historier från Dalarna ute nu! 🌟🌟🌟
2 mil norr om Rättvik, strax väster om byn Bodas förnäma kyrka, ligger Styggforsens naturreservat. Namnet Styggforsen kommer av det 35,6 meter höga vattenfall som brusande och brutalt kastar sig ut bland branta klippor och högrest granskog vilket ger området en dramatisk och fantasieggande stämning för besökaren. Det är kanske inte så konstigt att området anses vara en av Dalarnas mest mytomspunna platser. Där frodas sägnerna likt nysådd säd på en åker och väsen lurar i vartenda hörn. Ja bara namnet i sig, Styggforsen, lär komma från Styggmannen, vilket är ett annat namn för självaste Hin Onde.
Avsnittet ”Styggforsen” hittar du där poddar finns så som i din podcastapp, via Spotify m.fl.
Podbean
Spotify 
Apple podcast
Tidigare avsnitt i podden är ”Dalarnas landskapsväsen Skogsrået” och ”Gardist-Kalle – Sveriges sista stråtrövare”. Fler kommer under hösten!