Kategorier
Folktro Nyheter

Märkliga ljud i hälsingeskogarna

Veckans avsnitt tar oss in djupt bland hundraåriga tallar, raserade fäbodstugor och snåriga buskage i en jakt efter något vi inte kan se, men vi vet finns där ute. Två besynnerliga berättelser från olika tider, men som på något sätt ändå sitter ihop.
Den första historien är nedtecknad av Hälsinglands stora författare Hans Lidman. Berättelsen heter ”Loftsbo-Hujet” och utspelar sig i skogarna nordväst om Edsbyn. I den andra nedteckande upplevelsen tar vi oss en bit norrut, till skogarna norr om Norra Dellen och får möta en familj vars sista april inte blir riktigt vad de har tänkt sig. Den historien heter ”Ljudet i natten” och har tidigare släppts i en annan version i poddens begynnelse.
Avsnittet hittar du där poddar finns, så som i din podcastapp, Spotify e.t.c.
Podbean
Spotify
Apple podcast