Butik

Butik

Oavsett om du är i behov av en schysst ”gå bort-present” eller om du själv är i nöd av en ny snygg tischa att impa med på gymmet så är Historier från Hälsingland prylar aldrig fel. Och att beställa är hur enkelt som helst. Skicka ett mejl till oss på historierfranhalsingland (@)gmail.com där du berättar vad eller vilka varor du vill ha. Vi återkopplar sedan så fort vi bara kan för att kolla så att allt finns i lager samt vad frakten kommer att gå på. Sedan får du välja att betala via bankgiro eller SWISH medan vi ser till att ditt paket kommer iväg med första bästa paketleverans. Smidigt eller hur?! 

SWISH 1235672431 eller BANKGIRO 5111-9261 (Hälsinglands Sparbank). 

Böcker

Historier från Hälsingland, Andra upplagan: Reviderad och utökad med fler spännande historier. Ny 2019
Viktor Hansson, radiojournalist, och Robert Fors, historiker och projektansvarig på Loos Koboltgruva, har sedan våren 2017 tillsammans gjort podcasten Historier från Hälsingland. Historier från Hälsingland har sedan gått från att vara en podcast till att bli mer av ett samlingsnamn för ett koncept som, förutom podden, även innefattar berättarkvällar, föreläsningar och nu även böcker där de två vännerna och kollegorna grottar ner sig i den historik och folktro som omger Hälsingland. Det handlar om mord, sägner, spökhistorier, människoöden och spektakulära händelser. I den första av vad författarna hoppas bli många böcker om Hälsingland så fokuseras det på den moderna folktro som med åren blivit mer och mer populära att konsumera i olika medier och det som i folkmun kan kallas för spökhistorier.
Pris: 200 kr (säg till om du vill ha den signerad) 

 

 

Boken Historier från Hälsingland – andra boken. Ny 2019

Här liksom i den första boken om historier från Hälsingland fokuseras det på den moderna folktro som med åren blivit mer och mer populära att konsumera i olika medier och det som i folkmun kan kallas för spökhistorier. I denna andra boken berättas om övernaturliga händelser från t.ex. Karlsgården i Järvsö, Voxna herrgård i Voxna, från skogen och från utmed stora vägar i landskapet.
Pris: 200 kr (säg till om du vill ha den signerad)

 

 

 

 

T-shirts 

 

NYHET! Årets snyggaste ”tischa” är här! Historier från Hälsingland t- shirt 2020 i limiterad upplaga.
Färg: Svart
Storlekar: 160, S, M, L, XL, XXL, XXXL
Pris: 200 kr (frakt 59 kr) 
 
Historier från Hälsingland t-shirts. Finns i svart och röd. Storlekar från S till XXL. Pris: 150kr
Historier från Hälsingland t-shirts. Finns i svart och röd. Storlekar från S till XXL.
Pris: 150 kr
 
Muggar
 
NYHET! Historier från Hälsingland mugg med en kort text om Hälsinglands landskapsväsen Vittra.
Pris 100 kr
 
 Tygpåsar med mera
 
Tygpåse ”Jag bär på en historia” finns med långt eller kort handtag. Pris 100 kr
 
Historier från Hälsingland nyckelband. Pris 20 kr

NYHET! Ett trollkors är ett kors skuret eller ristat på ett föremål, över en dörr eller ett fönster för att hindra troll eller onda makter från att ta sig in och skada människor eller ägodelar. Ofta skars trollkors in ovanför portlidret för att hindra onda makter att komma in. Trollkors var vanliga på fäbodar runtom i Hälsingland. 
Pris 100 kr 

 

 

 

 

Övrigt

 

 

Bok om Hälsingland och dess historia, om Världsarvet Hälsingegårdarna, om närproducerad mat och dryck förr och nu. Den handlar om seder och bruk, om folktro och matlagningstraditioner och därmed också många recept på mat och dryck från förr. Flera drivande eldsjälar i vårt landskap, som kämpar för det närproducerade idag, presenteras i boken. 
Robert och Viktor gjorde sin gemensamma bokdebut i boken med ett kapitel om Hälsinglands sägner och mörka epok.  Pris: 300 kr.