Vidskepelse är verklighet!

Ny podcast om nordisk folktro

Äntligen är Vidskepelse verklighet. I det första avsnittet av Vidskepelse får vi möta ett av de absolut farligaste väsen som finns i den svenska sägenfloran – Näcken. Genom århundraden har denne strömkarl fått stå till svara för oäkta barn, försvunna pigor och drunknade fiskare. Du hittar avsnittet i din podcast-app samt på Spotify.

https://open.spotify.com/episode/3LttAsKcLYHxRQgYhq2Zjg…

https://podcasts.apple.com/…/vidskepelse/id1536091023…

Ledmotivet till Vidskepelse är skapad av Martin Rubashov och låten är inspirerad av Hårgalegenden. Därav dess namn ”Hårga”. Riksspelman Eiwor Kjellberg från Järvsö står för avsnittets musikinslag i form av en polska och en vals. Mer om hennes projekt kan du läsa om på folkungar.se

Har du tips på en bra historia eller förslag på tema? Mejla oss på kontakta@vidskepelse.se

Nya avsnitt av Vidskepelse släpps vara annan natt mot fredag d.v.s. de veckor som inte är vigda åt Historier från Hälsingland-avsnitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...