Rövare, mylingar och bergtagna – berättarkvällar i skymning

Precis som för alla andra aktörer inom kultur har även Historier från Hälsingland funderat på hur vi på bästa sätt ska jobba vidare med vår verksamhet under hösten. Att planera höstens poddavsnitt samt arbeta vidare på de böcker vi planerar att släppa var såklart inte så svårt beslut men när det gäller berättarkvällar är framtiden ännu oviss. Så länge viruset hörjar kommer också de restruktioner vi har i Sverige att fortgå, vilket såklart är bra. Ingen vet hur morgondagen ser ut men med det i ryggen känner vi att det här med berättarkvällar utomhus får fortsätta åtminstone in i september. Samtidigt vill vi berätta något som vi aldrig tidigare gjort.
Under våra research inför poddavsnitt och berättarkvällar har vi ofta stött på olika historier om rövare och deras brutala äventyr och öden, den ena historien makabrare än den andra, och då landskapet närapå kryllar av platser där rövare sägs ha haft sin hemvist känner vi att det är något vi vill berätta mer om. Och så blir det. Under två kvällar i augusti och september kommer vi att vid en lägereld berätta spännande historier om rövarband från Hälsingland med omnejd. Till det kommer vi också att slänga med några ruskiga historier om både mylingar och bergtagna människor. Häng med om ni vågar!

30 augusti kl. 16-18 Rövargrottan Laforsen (mellan Kårböle och Färila)
6 september kl. 16-18 Tjuv-Jons grotta på Sagberget, Holmsveden

Biljetter köper du via SWISH 1235672431 Skriv i meddelandet datum + förnamn på den/de som kommer exempelvis ”30 aug Robert Viktor”

Har du inte swish säg till så får du ett kontonr av oss. Platserna är ytterst begränsade så se till att boka i tid!

Slutligen, för er som funderar så är manusen till de båda kvällarna snarlika. Det som skiljer dem åt är att vi på varje plats kommer att slänga in några lokala sägner/berättelser.

Vi ses i höst!

/ Robert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...