Skräck vid Gröntjärn, väsenvandring upp Blacksås och berättarkväll uppe på Hårgaberget

Förutom våra traditionella berättarkvällar som vi i sommar deltar i så kommer vi även i sommar att själva arrangera några specialkvällar på olika platser som vi tror passar alldeles ypperligt för ändamålet. Dessutom har vi med oss  två kära vänner i form av Jesse Ljung på fiol och Luise Rube på sång.

27 juni kl. 18 Berättarkväll vid Gröntjärn med tema ”skräck”. Du kommer att få möta allt från ilskna gastar och mordlyssna hälsingar till farliga väsen  av alla dess slag. Ta gärna med egna stolar. Pris vuxen 150 kr. Barn från fem upp till tio 50 kr. Under fem gratis. 

11 juli kl. 18 Berättarvandring upp på Hårgaberget. För andra året i rad vandrar vi upp på mytomspunna Hårgaberget. Längs vägen berättar vi sägner och historier från bygderna i den södra delen av Hälsingland. Dessutom får vi besök av både en märklig spelman och en underlig ”skojänta”. Pris vuxen 150 kr. Barn från fem upp till tio 50 kr. Under fem år gratis. 

Sägenvandringar upp på Blacksåsberget. Under förra året anordnade vi hela sex kvällar uppe på det vackra och mystiska Blacksåsberget. I år kör vi igen. Under fem kvällar i juli och augusti får vi följa med den underlige berättaren som tar er upp på berget. Längs vägen får ni möta en bitter kolare, en glad spelman och en vilsen ”skojänta” (är hon verkligen det?!).  Pris vuxna 150 kr. Barn från fem till tio år 100 kr. Barn upp till fem år gratis. 

Sägenvandringarna går av stapeln 21 juli kl. 18, 22 juli kl. 18, 24 juli kl. 18, 29 juli kl. 18 och 1 aug kl. 18 och utgår från vändplanen på baksidan av Blacksås.

 

Information om samtliga evenemang och biljettköp samt alla andra berättarkvällar hittar ni här. Vi frågor mejla oss på historierfranhalsingland@gmail.com eller via Messenger på FB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...